Nyheter

Drift

21.11.2013 17:27

 

Handling: 1970-talets Australien. Bröderna Andy och Jimmy Kelly har en enda passion; att surfa på de största vågorna. De investerar sina hjärtan i brädorna och startar världens första surfbolag. Men de rör sig konstant i farliga miljöer - och allt de byggt upp kan på ett ögonblick raseras. Detta är den verklighetsbaserade storyn om de legendariska surfmogulerna Kelly och en berättelse om passion, lojalitet, besatthet och mod.

 

Vi på filmguden har förstått att det inte är så många som är medvetna om denna film och vill därför starkt rekommendera den. Den passar nog de flesta sällskap. Den får 8/10.

 

Trailer:

 

 

Pacific Rim

21.11.2013 15:10

 

Handling: Det började med att enorma monster plötsligt kom som från ingenstans och plågade mänskligheten med härjningar, som kostade miljontals människoliv och hotade utarma jordens resurser. För att stoppa dessa kaiju började världens nationer att bygga jättelika robotar, jaeger, som med mänskliga piloter bekämpar monstren med en kombination av råstyrka och intuition. Men inte ens en armé av jaeger kan stå emot de skoningslösa kaiju. Kriget är nästan förlorat när man sätter sitt sista hopp till en skrotad jaeger som måste styras av en pensionerad pilot och en ung rekryt. Människans tid på jorden verkar närma sig slutet.

 

Pacific Rim har fått väldigt delade åsikter om hur bra den är, vissa tycker den är väldigt töntig och andra tycker den är cool. Vi på filmguden tycker att den är det den ska vara. En Sci Fi film med bra effekter och en helvriden handling. Denna film är för dig som vill åka in i fantasivärlden och bara glömma det verkliga för en stund och låtsas att det är du som styr den stora roboten och rädda världen. Denna film får 6/10. 

 

Trailer:

 

 

Spring Breakers

20.11.2013 22:41

 

Handling: Brit, Candy, Cotty och Faith drömmer om att åka på Spring Break, amerikanska collegeungdomars årliga festvecka, men har inte råd. Tre av dem bestämmer sig för att råna en restaurang för att finansiera resan och snart är de på väg till Florida för att parta loss.

 

Vi på filmguden tycker att denna film inte var så bra. Den är inte ens sevärd måste jag påstå. Om man vet vem Riff Raff är så kanske det är roligt att se den men annars inte. Den får 4/10. 

 

Trailer:

 

 

 

Chasing Mavericks

20.11.2013 22:17

 

Handling: Femton år gammal upptäcker Jay Moriarty att världens största våg - Maverick surf break - finns just utanför kusten där han bor i Santa Cruz. Tillsammans med den levande surflegenden Frosty Hesson bestämmer sig Moriarty för att han ska tämja vågen med sin bräda. Först måste Hesson bara lära honom allt han kan om att överleva och tillsammans startar de ett korståg som snart handlar om mycket mer än att surfa.

 

Filmen är baserad på verkliga händelser och vi på filmguden tycker att denna film är bra. Kanske är det så att vi är surffantaster men filmen är bra på flera nivåer. Den får 7/10.

 

Trailer:

 

 

The Drifter

20.11.2013 22:07

 

The Drifter handlar om den sköna Rob Machado och hans liv som surfare/livsnjutare. Han lever inte det vanligaste livet utan han lever för dagen och gör precis det han känner för. Ensam resar han runt för att surfa sköna vågor och bara leva.

 

Vi på filmguden anser att denna film är otroligt bra. Kanske inte direkt en film att kolla på om man är sugen på en actionfilm utan denna film är mer för den som bara vill sitta ner och njuta ett tag. Se hur man egentligen kan ha det om man bara ville, leva för dagen, för stunden. Den får 7/10.

 

Trailer:

 

 

The Lone Ranger

20.11.2013 20:45

 

Handling: I The Lone Ranger tar den gamle indian-krigaren Tonto (Depp) dig med på den halsbrytande resa som förvandlar den naive åklagaren John Reid (Hammer) till den legendariske maskerade ryttaren. Häng med det skenande tåget till vilda västern för explosiv action och överraskande vändningar, där dessa två udda hjältar med hjälp av både humor och en vit springare tvingas lära sig samarbeta för att kunna bekämpa våld, girighet och korruption.

 

Vi på filmguden tycker att denna film var bra. Jag skulle klassa den som en familjefilm. Johnny Depp gör det åter igen bra. Det finns likheter i tonen mellan pirates of the carribean och the lone ranger, men ”The lone ranger” är allvarligare och mörkare. Skicklige Johnny Depp är mer dämpad som Tonto än som kapten Jack Sparrow, men har komiska stunder. Filmen får av oss 7/10.

 

Trailer:

 

World War Z

20.11.2013 20:33

 

Handling: Den FN-anställde Gerry Lane reser jorden runt i en kamp mot tiden för att förhindra en pandemi som har fått armér och regeringar på knä och som nu hotar att utrota hela mänskligheten.

 

Filmguden: Där satt den. Känner mig oerört nöjd efter att ha sett denna film. Inget som är direkt nytt under solen men ändå pass välgjord, spännande och coolt att den går om det mesta inom liknande genre. Brad Pitt är dessutom lysande. Denna film får 8/10.

 

Trailer: 

 

 

 

The Wolverine

20.11.2013 20:17

 

Handling: Efter händelserna i X-Men: The Last Stand reser Logan/Wolverine till Japan. Han möter även en bekant person från sitt förflutna, Ichiro Yashida, som han räddade livet på under andra världskriget. Yashida erbjuder på sin dödsbädd Logan en chans att bli dödlig men Logan tackar nej. Men en dag visar det sig att Logan har blivit dödlig, för under en strid på Yashidas begravning kan han inte hela sig själv. Sårbar för första gången och pressad till det yttersta, ställs Logan inte bara mot dödligt samurajstål utan tvingas även brottas med sin egen odödlighet. En kamp som för evigt kommer förändra honom.

 

Vi på filmguden tycker att denna film inte ens går att jämföra med X-men filmerna. Kanske var det att man hade för stor förväntan på denna film... Iaf så var det coola effekter som vanligt men vi tyckte att hela filmen blev lite lam. Därför får den bara 5/10. 

 

Trailer:

 

 

R.I.P.D

20.11.2013 20:04

 

HANDLING: Som två odöda poliser på uppdrag för den spökande poliskåren Rest In Peace Department, får de i uppdrag att skydda vår värld mot en ständigt ökande mängd av varelser som vägrar att lydigt följa med till den andra sidan.

 

Vi på filmgud tycker att denna film var rolig att kolla på då karaktärerna i filmen är utformade och avvägda mot varandra. Filmen är i sin anda väldigt lik Men In Black och filmen bjuder både på humor och action. Så du som gillar Sci Fi filmer med sköna effekter är detta filmen för dig. Filmen får 6/10 av oss. 

 

Trailer:

 

 

Kon- Tiki

20.11.2013 14:07

 

HANDLING: 1947 blev en krigstrött värld fascinerad av den unge, norrmannen Thor Heyerdahl. Han hade utvecklat en teori om att Polynesien har blivit befolkat från Sydamerika, i motsats till de etablerade teorierna om migration från Asien. För att bevisa sin teori gjorde han något som någon aldrig tidigare hade provat – han bestämde sig för att testa sin tes i praktiken och påbörjade ett farligt äventyr över Stilla havet. Han åkte nästa 8000 kilometer med den primitiva flotten gjord av balsaträ

 

SKÅDESPELARE: Gustaf Skarsgård ,Pål Sverre Valheim Hagen ,Anders Baasmo Christiansen ,Odd-Magnus Williamson 

 

Vi på filmguden tycker att denna nya version av Kon- Tiki är en välgjord film med skön känsla. Vi vet att denna film har fått väldigt dåliga betyg av andra sidor men vi på filmguden säger emot. För oss står denna film högt upp i vår ranking då den var välgjord och den är inte långt ifrån om vad som skrevs i Thor Heyerdahls bok. Vi tycker också det var bra att de gjorde en ny film på denna äventyrsresa så dagens ungdomar också kan få se vad som hände. Det är mycket mer troligt att de kollar på en film från 2013 än en äldre film. Av oss får denna äventyrsresa 7/10.

 

Trailer:

 

1 | 2 >>